Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2023Anul 2023
Anul 2022Anul 2022

Soarele in semnele zodiacale


Influenta Soarelui asupra fiecarui semn zodiacal.

Horoscopurile obisnuite descriu influentele Soarelui in diverse semne zodiacale, pentru ca fara tabele speciale, data nasterii nu poate sa ofere alte informatii. Dorind sa satisfaca curiozitatea cititorilor, astrologii atribuie persoanelor nascute, de exemplu, in perioada cuprinsa intre 20 aprilie si 20 mai, toate caracteristicile zodiei Taur. Rezultatul este un individ care gandeste, actioneaza, arata s.a.m.d. exact ca un Taur. In realitate, nu exista astfel de oameni, pentru ca in epoca noastra nu au existat si nu vor exista momente in care toate planetele sa se adune in acelasi semn zodiacal. Platon credea ca acest lucru s-a intamplat cand a aparut lumea si se va mai intampla o data la sfarsitul acesteia.

Soarele in zodii

Am spus toate acestea pentru a sublinia o idee: deseori, Soarele nu se pronunta in manifestarile umane concrete: vorbire, gandire, fapte. Soarele este prea maret ca sa aiba grija de detalii, pentru asa ceva exista vasalii – planetele din sistemul nostru solar. Mercur este responsabil pentru gandire, vorbire si stilul de comunicare, Venus – pentru manifestarea sentimentelor, iar aceste planete nu se afla intotdeauna in acelasi semn cu Soarele. Si in nici un caz nu trebuie sa uitam de Luna, care concureaza cu Soarele pentru locul 1 dupa importanta in horoscopul natal si se poate afla in orice semn zodiacal.

Pozitia Soarelui in Zodiac indica: tipul de energie care alimenteaza persoana respectiva, orientarea ei generala in viata, sursa si natura aspiratiilor.

Toate aceste caracteristici sunt generale, putem spune ca sunt interioare. Bineinteles ca se intampla ca semnul Soarelui sa se pronunte mai puternic in aspectul fizic si in comportamentul omului, dar nu este intotdeauna asa. De obicei, asa se intampla cand alti cativa factori importanti ai horoscopului natal se afla in acelasi semn zodiacal cu Soarele.

O analogie tehnica ne permite sa intelegem relatia dintre factorii cei mai importanti din horoscop – Soare, Luna si Ascendent – in formarea personalitatii. Soarele este precum motorul sau sursa de energie a unui dispozitiv tehnic. Uneori este un reactor nuclear incredibil de puternic si la fel de inabil. Alteori este "motorasul unei masini de cusut", care poate functiona la orice viteza, dar evident nu muta muntii din loc. Deseori, ne putem da seama cu ce tip de motor ne confruntam dupa felul in care arata dispozitivul. Luna este asemenea procesului tehnologic care executa si pentru care se creeaza dispozitivul tehnic. Astfel, toate masinile de spalat spala, autoturismele circula si trasporteaza greutati s.a.m.d. Luna este mai importanta cand vine vorba de imaginea si comportamentul dispozitivului; de cele mai multe ori, facem diferenta intre o masina de spalat si un camion. Dar orice dispozitiv este oferit in numeroase variante de design. Exista o multime de modele de masini de spalat – difera dimensiunile, culorile, accesoriile. In analogia noastra, Ascendentul este cel care raspunde pentru aceste particularitati exterioare si pentru detaliile dispozitivului.