Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2023Anul 2023
Anul 2022Anul 2022

Ascendent – calcul si interpretare

Zodia ta de la rasarit

Zodia natala, in care se afla Soarele la momentul nasterii, este cunoscuta de aproape oricine, putini insa stiu ca exista si o alta zodie cu o influenta foarte mare asupra caracterului si personalitatii fiecarui nativ – Ascendentul, semnul zodiacal care se ridica la rasarit in momentul nasterii.

Ascendentul reprezinta unul dintre cele mai importante elemente ale horoscopului personal – al doilea factor ca importanta dupa pozitia Soarelui. Este cuspida Casei I, punctul de la care incepe numerotarea celor 12 case astrologice.

Ascendent

Ascendentul are o influenta extrem de mare asupra personalitatii, temperamentului si chiar asupra aspectului fizic. Ascendentul reprezinta amprenta nativului: caracteristicile unice, care-i sunt atribuite din momentul nasterii. Pentru a obtine o imagine cat mai completa a personalitatii unei persoane, caracteristicile zodiei natale trebuie corelate cu caracteristicile Ascendentului.

Ascendentul se calculeaza in functie de ora, data si locul nasterii. Pentru un calcul cat mai exact, trebuie sa cunosti ora si minutul la care te-ai nascut: o eroare de 4 minute poate schimba pozitia Ascendentului cu aproximativ 1°. Asadar, pentru a-ti calcula Ascendentul, introdu datele necesare in casetele de mai jos.


: