Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2023Anul 2023
Anul 2022Anul 2022

Numarul anului personal

Numerologia, pe langa faptul ca ne spune multe despre caracterul nostru, talentele cu care suntem inzestrati si menirea noastra, ne permite sa aruncam o privire si in viitor si sa intelegem ce ar fi mai bine sa facem intr-o anumita perioada. Numarul anului personal este unul dintre cele mai interesante concepte ale acestei stiinte. Anul personal se calculeaza, de obicei, la inceputul anului nou si ne ofera un horoscop numerologic personal pentru urmatoarele douasprezece luni.

Anul personal

Ce ne spune cifra anului personal?

In numerologie, anul personal determina vibratia personala si vibratia energetica a anului pe baza interactiunii cifrelor. Toti stim, de exemplu, ca anul 2022 se afla sub vibratia cifrei sase (2022=2+0+2+2=6), dar ce inseamna asta pentru fiecare dintre noi personal? Da, va fi o perioada interesanta, care va aduce multe schimbari, ne va oferi o multime de experiente noi, emotii si impresii vii, dar o fi oare aceasta prognoza valabila pentru absolut toti locuitorii planetei noastre? Bineinteles ca n-are cum. De aceea, pentru a obtine o prognoza cat mai exacta, se calculeaza numarul anului personal, care ne spune cum ii inluenteaza cifra 6 (in cazul nostru, in anul 2022) pe cei nascuti sub influenta altor cifre. Este clar ca pentru cei cu cifra destinului 9 anul care sta sub vibratia cifrei 6 va fi complet diferit fata de cum va fi pentru cei cu cifra destinului 3, de exemplu. Vibratiile numerice ale anului personal ne arata care sunt lucrurile care vor merge cel bine, ne vor oferi un indiciu util despre ce ar trebui sa planificam pentru urmatoarele 12 luni si ce ar trebui totodata sa evitam. Putem spune ca anul personal in numerologie ne indica cursul pe care il vor lua evenimentele, care se vor desfasura intr-o anumita perioada.

Cum se calculeaza numarul anului personal?

Pentru a afla numarul anului personal, trebuie sa aduni cifrele din ziua si luna in care te-ai nascut pana ce obtii o singura cifra, iar apoi sa adaugi la valoarea obtinuta cifra anului care te intereseaza. Sa vedem, de exemplu, cum va fi anul 2022 pentru o persoana nascuta la 23 iunie. Cifra anului 2022 este 6 (am calculat deja mai sus), iar ziua si luna nasterii se aduna in felul urmator: 23+6=29=2+9=11=1+1=2. Acum putem calcula si numarul anului personal: 2+6=8.

Semnificatia numerelor anului personal

Dupa ce am invatat sa calculam anul personal, ramane sa aflam semnificatia acestuia.

Anul personal 1

Este anul inceputurilor, o perioada activa in care se planteaza semintele, care vor aduce roada in viitor. Sub vibratia cifrei 1 se recomanda sa te ocupi de lucruri importante pentru tine personal. Arata-ti independenta, exprima-ti fara retinere individualitatea, ia initiativa in propriile maini si pune-ti in practica abilitatile. Cifra 1 te indeamna sa incepi ceva nou, pentru ca semintele plantate acum cu siguranta vor da roade spre sfarsitul ciclului de noua ani.

Anul personal 2

Sa nu te miri daca sub influenta cifrei 2 timpul se va scurge foarte lent – vibratia acestui numar intr-adevar incetineste procesele. Aspectele cheie ale anului personal 2 sunt colaborarea, sensibilitatea si dezvoltarea relatiilor sociale. A venit timpul sa faci o pauza, sa te opresti putin, sa te regrupezi, sa asculti parerile altora. Sa nu-ti faci griji pentru posibile intarzieri in planuri – concentreaza-te pe crearea armoniei in jurul tau. Invata sa gasesti compromisuri, sa te adaptezi la schimbarile care se produc si sa gasesti echilibrul in tot ceea ce faci. In anul personal 2 evenimentele se desfasoara intr-un ritm lent si domol.

Anul personal 3

In numerologie, anul personal 3 este o perioada de auto-exprimare creativa, bucurie si crestere spirituala. Este perioada potrivita pentru a-ti practica hobby-ul preferat, pentru a picta, pentru a canta, pentru a scrie poezii sau pentru a tine un jurnal personal, intr-un cuvant, pentru a-ti exprima sentimentele cat mai expresiv prin activitati creative. Sa nu crezi, totusi, ca anul personal 3 este pentru toata lumea o sarbatoare continua: in unele cazuri, vibratia cifrei 3 are un efect nu tocmai placut, dar orice necaz are rostul lui: omul trebuie sa invete sa exprime ce are pe suflet, fie ca e vorba de fericire nemarginita sau durere. Aceasta este lectia pe care o da cifra 3.

Anul personal 4

Anul personal 4 te ajuta sa pui toate lucrurile in ordine, sa capeti stabilitate, sa creezi structuri solide si puternice. Energia cifrei 4 creeaza o perioada favorabila pentru cumpararea de bunuri imobiliare, gasirea unui loc de munca cu perspective pe termen lung si alte lucruri care necesita multa munca. Scopul cheie este construirea unei fundatii solide pentru viitor si condolidarea pozitiilor pe toate planurile.

Anul personal 5

Anul personal 5 este o perioada a schimbarilor si a transformarii personalitatii. Iti poti schimba locul de munca, anturajul, domiciliul, poti pleca intr-o calatorie indepartata, iti poti schimba radical stilul, poti invata ceva nou. Este momentul sa risti si sa castigi, sa-ti realizezi dorintele si visurile, pentru ca sub influenta cifrei 5 orice schimbare este usoara si placuta.

Anul personal 6

Numarul anului personal 6 pune accent pe treburile casnice si familiale. Daca pana acum ai muncit in continuu, este momentul perfect sa-ti iei concediu, sa-ti vizitezi rudele, sa comunici mai mult cu parintii, sa te distrezi cu copiii si sa-ti investeti timpul in consolidarea relatiilor personale. Te poti ocupa de amenajarea locuintei, poti sa cumperi lucruri frumoase si sa-i slujesti cu devotament pe cei pe care-i iubesti. Daca nu ti-ai exprimat de mult sentimentele fata de persoanele apropiate – exprima-le acum in perioada aflata sub vibratia cifrei 6, o astfel de oportunitate va mai aparea abia peste noua ani.

Anul personal 7

Numarul 7 al anului personal simbolizeaza o perioada de reflectie si autoanaliza. Poate aparea dorinta de a-ti reevalua obiectivele, de a schimba ceva in relatiile sociale, de a te dezvolta spiritual sau de a invata lucruri noi. Nu te lasa intimidat de propria dorinta de a te retrage, de a te indeparta de agitatie si galagie, de a petrece mai mult timp in natura sau citind carti interesante. Asculta-ti sufletul si permite-ti sa faci ceea ce-ti doresti!

Anul personal 8

Anul personal 8 este perioada care iti poti simti puterea, iti poti impune autoritatea, poti sa ocupi o functie de conducere sau sa faci un salt semnificativ pe plan profesional. Da, va fi nevoie de multa munca, dar rezultatele vor fi excelente. Cifra anului personal 8 creeaza circumstante favorabile pentru rezolvarea problemelor financiare si obtinerea succesului. Fii cat se poate de activ pentru ca o asemenea sansa va mai aparea abia peste noua ani.

Anul personal 9

Anul personal 9 este perioada in care se finalizeaza proiectele importante, se culeg roadele, se obtin recompense pentru toate eforturile depuse anterior. Ciclul de noua ani se apropie de sfarsit, ceea ce inseamna ca trebuie sa-ti duci la sfarsit planurile importante si sa te gandesti la ceea ce vei face mai departe. Numarul anului personal 9 amplifica, de asemenea, energia iertarii. Daca sufletul iti este macinat de suparari – scapa de ele, nu le lasa sa te roada, uita de toate lucrurile rele care s-au intamplat – nu lasa energia negativa sa patrunda in urmatorul ciclu. In anul personal 9 trebuie, de asemenea, sa-ti asculti intuitia – aceasta te va ajuta sa iei deciziile corecte pe parcursul celor 12 luni.

Articolul nostru s-a apropiat de sfarsit. Dupa cum vezi, importanta cifrei anului personal in numerologie nu trebuie subestimata: pe baza cunostintelor acumulate, vei sti sigur de ce unele lucruri se realizeaza usor, iar altele, dimpotriva, stagneaza. Cunoscand vibratia anului personal, poti sa-ti planifici cu succes nunta, o achizitie majora sau o calatorie indepartata, important este sa intelegi care sunt cifrele care te vor ajuta sa-ti realizezi planurile, si care sunt cifrele care, dimpotriva, vor incetini ritmul evenimentelor.


Editor: Alex Baleanu, 7.01.2021

Alte articole interesante:

 • Cat de tolerante sunt semnele zodiacale?
  Toleranta si semnele zodiacale

  O poveste amuzanta despre toleranta semnelor zodiacale.

 • Zodiile si loviturile vietii
  Zodiile si loviturile vietii

  Cum face fata fiecare zodie unor perioade mai dificile.

 • Luna si slabitul?
  Ritmurile Lunii in lupta cu kilogramele in plus

  Dieta astrala pentru o siuleta perfecta. Slabeste in functie de fazele lunii.

 • Culoarea parului si caracterul semnelor zodiacale
  Vrei sa-ti schimbi caracterul? Schimba culoarea parului!

  Culoarea parului si influenta ei asupra caracterului si personalitatii.

 • Trasaturile predominante ale zodiilor.
  Trasaturile predominante ale zodiei tale

  Caracteristicile si trasaturile pronuntate ale semnelor zodiacale.

 • Astrologie pentru femei
  Astrologie pentru femei

  Cum poti cuceri un barbat, in functie de zodia lui.