Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2022Anul 2022

Soarele in Capricorn

Capricornul este cel mai staruitor si perseverent semn cardinal. Trateaza viata cu seriozitate maxima, de aceea nu numai ca isi face planuri mari, dar se si ocupa personal de realizarea lor – incet, sistematic si persistent. Putem spune ca nativul cu Soarele in Capricorn este nu numai un arhitector, dar si seful de santier in constructia cladirii gandite. Si el este supus imboldurilor si actiunilor impulsive (totusi, este un semn cardinal), dar niciodata nu-si va risipi deodata toata energia (cum face adesea Berbecul). Capricornul va “conserva” proiectul inceput si cu siguranta va reveni la el mai tarziu, chiar daca va trece destul de mult timp.

Constructia unei case este foarte importanta pentru nativul cu Soarele in Capricorn. Si in acest caz, accentul se pune pe cuvantul constructia, si nu pe cuvantul casa (cum ar fi in cazul semnului opus – al Racului). Capricornii sunt pasionati de procesul de creatie a unui lucru complex si unitar dintr-o multitudine de piese separate. Nu este o coincidenta faptul ca creatorii renumiti ai sistemelor religioase, politice si statale s-au nascut cu Soarele in Capricorn.

Daca e sa vorbim despre un semn zodiacal care stie sa ia decizii responsabile in situatii dificile, vorbim, bineinteles, despre Capricorn. Nativul nascut cu Soarele in Capricorn este hotarat, cum sunt reprezentantii semnelor cardinale, si, totodata, prudent, precaut capabil sa analizeze si sa planifice totul din timp. Poate fi oarecum lent. Daca situatia este cu adevarat complicata, Capricornul va avea nevoie de mai mult timp pentru a o analiza si s-ar putea sa reactioneze cu intarziere.

Soarele in Capricorn nu ofera energie in exces, de aceea nativii din aceasta zodie ar fi bine sa-si retina impulsurile si sa evite risipa de forte. Caderea de energie poate duce la o stare prelungita de depresie, afecteaza mecanismele de aparare ale organismului si, in consecinta, apar diverse probleme de sanatate. De regula, Capricornii sunt mai rezistenti la frig decat alte semne zodiacale, de aceea calirea, spalarea cu apa rece si procedurile asemanatoare ii ajuta sa-si recapate energia.