Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2023Anul 2023
Anul 2022Anul 2022
Zodia Gemeni Horoscop Gemeni (21 Mai - 21 Iunie)

Gemenii la Serviciu

Munca cu seful-Gemeni e fie o briza, fie o furtuna. O alta varianta nu exista. Seful tau poate sa apara la serviciu cu 20 de minute mai devreme, sa treaca prin toate birourile si dupa aceea sa se plimbe printre toti angajatii. El nu va observa daca vorbesti la telefon cu persoana iubita, daca esti concentrat asupra proiectului sau daca stai degeaba. Dar toata problema consta in faptul ca nu ai cum sa iti dai seama cum va reactiona dupa o astfel de inspectie – ca un sef bun sau ca unul rau. Nici macar el nu stie acest lucru.

Superiorul tau va folosi un telefon cu casti, pentru ca el nu poate sa nu vorbeasca in timp ce cauta un act in mormanul de hartii de pe birou. El este foarte accesibil, are numaidecat un telefon mobil si unul auto, iar acasa – telefoane in baie si in cabina de dus. Totul este pentru situatii urgente neasteptate, ca el sa poata fi gasit chiar si in miezul noptii. Lucrul cel mai neplacut e ca se asteapta la acelasi lucru si de la tine.

Este uneori imprudent. Poate ca nu va da faliment de doua ori in 4 ani, cum s-a intamplat in cazul lui Donald Trump, dar va risca, mai ales atunci cand altii il vor ruga sa aiba mai multa grija.

Seful din zodia Gemeni iubeste sa se joace cu mintea angajatilor si te poate supune unui interogatoriu exigent pentru a afla secretele companiei, pe care nu le cunoaste si pentru a-ti observa viteza de gandire. Daca iti va trece prin cap sa-i spui ceva de genul “intotdeauna rezolvam aceasta problema asa si asa”, pregateste-te sa-ti eliberezi rapid postul. Rapiditatea cu care se schimba regulile si angajatii intr-o companie condusa de Gemeni, este mult mai mare decat rapiditatea scrierii ordinelor de demitere.

Daca ai putin timp si un pic de curaj, poti sa incerci urmatoarea manevra cu seful tau: uita pentru cateva saptamani de toate sarcinile monotone si de proiecte, lasa-le sa prinda praf pe masa. Alege momentul in care seful-Gemeni intra in banalitate, incepe sa ceara diverse lucruri de la angajati, si cere-i sa-ti acorde cateva minute din timpul lui pentru a discuta despre un proiect sau sarcina. Dupa aceea, prezinta-i detaliat fiecare punct al problemei cu metodica Fecioarei, care analizeaza bugetul anual.

Petrece cu seful cea mai mare parte a zilei in acest fel. Cel mai probabil, pana la urma, acesta va fugi la prima ocazie si poate chiar isi va lua liber pentru cateva zile, numai ca sa scape de sacairile tale. Dar sa ai grija, ca o astfel de tactica poate avea consecinte neplacute pentru tine: seful tau te poate banui de conspiratie impotriva lui, pentru ca el insusi mereu planifica conspiratii impotriva tuturor. In acest caz, te poti astepta la coborare in grad sau la concediere.

Sa lucrezi cu un coleg-Gemeni este ca si cum ai lucra cu Omul Invizibil. Gemenii nu prea stau linistiti la locul lor. Ei umbla tot timpul prin alte departamente, cauta sa afle ultimele barfe sau stau cu seful la o cafea. Gemenii nu prea sunt “pe o unda cu timpul”, asa ca intarzie foarte des la lucru. In plus, ei nu accepta sa lucreze peste program si in zilele libere, pentru ca viata lor personala este mai importanta. Din cauza ca nu le ajung niciodata banii pana la urmatorul salariu, ei cauta mereu, fara rusine, sa imprumute de la cineva.

Gemenii care ti-au vizat postul, sunt ipocrizia in carne si oase. Ei vor pretinde ca sunt cei mai buni prieteni ai tai, în scopul de a evita conflictul direct. Dupa ce iti vor studia in detaliu munca, ei iti vor fura ideile, iar mai tarziu iti vor baga in fata raportul asupra muncii tale. Acest raport va fi destul de vag (astfel incat sa nu intelegi deodata care ii este scopul) si incurcat (astfel incat sa te puna intr-o lumina proasta). Gemenii iti vor spune ca seful i-a obligat sa faca acest raport si imediat iti vor propune din generozitate sa va schimbati posturile, pentru a te salva de rusine.

S-ar putea chiar sa cedezi farmecului Gemenilor si sa crezi in toate prostiile, spuse de acestia. NICIODATA, niciodata sa nu faci asta! Lasa-i sa creada ca ai incredere completa in ei, dar de indata ce acestia au disparut dupa usa, du-te la sef si spune-i despre planul insidios al Gemenilor. Pentru a-i oftica pe Gemeni, intotdeauna actioneaza astfel incat ei sa creada ca tu stii ceva, ce nu stiu ei. Gemenii nu suporta secretele si o sa streseze toata lumea, in speranta ca vor afla ceea ce le ascunzi. Iar tu, in acest timp, vei putea linistit sa continui sa lucrezi sau sa scrii un raport sefului, in care sa explici de ce esti mai potrivit pentru pozitia ocupata de Gemeni.