Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2023Anul 2023
Anul 2022Anul 2022
Zodia Dragon Horoscop Dragon Zodiac Chinezesc Dragon

Temperament si Caracter Dragon

(Nascuti in: 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024, 2036…)

In toate tarile din Orient, Dragonul se considera a fi semnul norocului. El reprezinta o mare putere cereasca si este simbolul vietii. Dragonii intruchipeaza intelepciunea mintii, dar nu si a faptelor. Sunt incredibil de fermecatori, in stare sa faca orice si merg inainte, dand impresia ca stiu secretul succesului. Plini de vitalitate, Dragonii trec cu usurinta peste dificultati si amesteca circumstantele precum se amesteca cartile de joc. Este imposibil sa nu zambesti cand ii vezi. Ei intotdeauna au o multime de admiratori care cred in infailibilitatea lor.

Reprezentantii acestui semn zodiacal sunt foarte talentati, inteligenti, perseverenti si generosi. Sunt capabili sa realizeze orice si o fac foarte bine. Dragonii nu traiesc niciodata in saracie. Spre deosebire de Iepure, Dragonul poate fi cunoscut doar in situatii exceptionale. Nu este la fel de naiv ca Bivolul, pentru ca are principii puternice si solide si nu poate fi mintit cu usurinta. Dragonii sunt puternici si directi, nu pot fi fatarnici, ipocriti, dar deseori sunt lipsiti de politete elementara si diplomatie.

Dragonii au multe calitati. Sunt energici, entuziasti si plini de viata. Sunt foarte constiinciosi si corecti, incearca sa faca totul cat mai bine si reusesc. Esecurile nu-i demoralizeaza.

Insa, in circumstante negative, Dragonii pot deveni nerabdatori si irascibili daca nu reusesc sa faca ceva, de aceea sunt foarte exigenti cu prietenii si persoanele apropiate. Acesti nativi nu au rabdarea elementara, nu stiu sa evite obstacolele si sa fie diplomati, chiar daca viata lor este in joc. Sunt prea increzuti, nu suporta dubiile si nu inteleg de ce altii au dubii. Le este atat de usor sa inceapa ceva. De aceea apar unele probleme. Dragonii sunt idealisti si intotdeauna reusesc sa atinga perfectiunea, deseori renunta la multe pentru a obtine si mai multe.

Uneori, acesti nativi nu accepta compromisuri, sunt irascibili si promit multe, dar gandurile lor deseori sunt mult inaintea cuvintelor si intentiilor. Cu toate ca afirmatiile lor pot fi dure, opinia Dragonului merita ascultata. Datorita acestui lucru, Dragonii se bucura de influenta iar oamenii ii urmeaza de obicei sfaturile. Deseori, sunt chiar nepoliticosi si nu-si pot recunoaste greselile, dar cei din jur nu se revolta. Dimpotriva, au o multime de admiratori. Daca sunt refuzati, Dragonii devin categorici si tot nu cedeaza.

Este destul de greu sa lupti cu un Dragon, e mai bine daca acesta te protejeaza si te indruma. Este mai usor si mai placut pentru toata lumea. Sfaturile lui trebuie urmate, pentru ca sunt intotdeauna bune. Nu trebuie sa uitam de faptul ca Dragonii sunt aproape proroci. Unii considera ca recomandatiile lor sunt absurde, dar chiar si atunci sunt geniale. Nu trebuie sa uitam ca si bufonii aveau prvilegiul de a da sfaturi suveranilor si de a rade de ei.

Totul va fi bine daca Dragonul poate sa-si foloseasca sobrietatea mintii. Din pacate, nu reuseste sa o faca intotdeauna, pentru ca niciodata nu urmeaza sfaturile pe care le da altora. Avertizandu-si prietenii despre riscuri si pericole, el insusi se baga in tot felul de situatii periculoase fara sa se gandeasca la consecinte. Persoanele nascute in anul Dragonului trebuie sa tina minte ca nu sunt Dragoni adevarati din legende si povesti. Omul este om. Oamenii-Dragoni niciodata nu ajung la echilibru complet, pentru ca multi dintre ei incearca sa fuga toata viata de realitate. Ei lupta in permanenta si aduna victorii, uitand de esecuri.

Dragonii sunt destepti si stiu sa fie utili pentru societate, afisandu-si virtutile. In realitate, ei nu sunt chiar atat de educati si culti, dar pot fi povestitori interesanti, putin aspri si pot fi vazuti deseori in fruntea protestatarilor la mitinguri. Dragonii nu se multumesc cu roluri secundare, sunt creati pentru a fi lideri. Acest lucru explica probabil de ce sunt mereu nemultumiti de ceva.

Merita reamintit faptul ca Dragonul reprezinta cele patru virtuti esentiale in Orient: bogatia, armonia, caritatea si vitalitatea. Dar orice medalie are si o parte opusa. Nu trebuie sa uitam ca exista si erori: lumea are incredere in Dragoni pentru ca le cunoaste calitatile. Iese ca lumea ii crede pentru ca sunt Dragoni.