Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2023Anul 2023
Anul 2022Anul 2022

Zodiacul chinezesc: cele 5 elemente primordiale


Apa, Lemn, Foc, Pamant, Metal

Conform calendarului chinezesc antic, in fiecare moment de timp pe pamant domneste unul dintre cele cinci elemente primordiale ale naturii – Apa, Lemn, Foc, Pamant, Metal. Fiecare element are propriul caracter si mod de interactiune atat cu toate semnele din Zodiac, cat si cu celelalte elemente din calendarul astrologic chinezesc.

Calendarul zodiacului Chinezesc

Semnul zodiacal determina personalitatea si caracterul omului, iar elementul guvernator fixeaza aceste caracteristici si adauga nuante proprii. Cele cinci elemente din zodiacul chinezesc asigura echilibrul si armonia atat in natura, cat si in lumea din jur si in sufletul omului.

In fiecare an, unul dintre cele cinci elemente preia guvernarea asupra Lumii, influentand considerabil destinul omului, formarea caracterului acestuia si evenimentele la scara globala. Pe parcursul anului, puterea de influenta a fiecarui element variaza de la presiune autoritara la prezenta pasiva. Numai influenta Pamantului se mentine pe parcursul intregului an guvernat de acest element. Influenta Lemnului creste primavara, a Focului – vara, a Metalului – toamna, a Apei – iarna.