Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2023Anul 2023
Anul 2022Anul 2022

Elementul Lemn (anii care se termina cu 4 si 5)

Lemnul este elementul diminetii si al primaverii, guvernat de Jupiter.

Lemnul este elementul cel mai puternic, care poseda o intelepciune profunda si o determinare de neclintit. Elementul Lemn genereaza creativitatea, visele, imaginatia, este inzestrat cu frumusete, generozitate, eleganta si demnitate.

Elementul Lemn

Din punct de vedere calendaristic, in astrologia chinezeasca Lemnul este simbolul primaverii (21 martie – 3 iunie). Energia elementului Lemn nu are o identitate de gen si corespunde principiului unificator suprem Deng (Yin/Yang).

Persoana, in a carei harta natala predomina elementul Lemn, are un accentuat simt al dreptatii, este nobila, generoasa si inteligenta, stie cum sa-si apere punctul de vedere intr-o disputa, este inzestrata cu simt estetic, desi e putin probabil sa-si foloseasca energia intr un domeniu artistic.

Culorile elementului Lemn – albastru, verde.

Anii elementului Lemn (4 si 5) se caracterizeaza printr-o profunda ascutire a contradictiilor ideologice in societate. In astfel de perioade, oamenii trebuie sa dea dovada de fermitate si de consecventa in convingeri si pozitii ideologice. In anii de Lemn au succes persoanele practice, prevazatoare, care apara ordinea de lucruri existenta, sau reformatorii, care isi ascund ideile progresive sub retorica traditionalista.

Evenimentele care au loc in anii de Lemn sunt, de regula, unidirectionale, lipsite de ambiguitate si deseori cruciale.