Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2023Anul 2023
Anul 2022Anul 2022

Elementul Apa (anii care se termina cu 2 si 3)

Apa este elementul noptii si iernii, guvernat de Mercur.

Elementul Apa corespunde principiului feminin Yin si sezonului de iarna (22 decembrie – 2 martie). In astrologia chinezeasca, Apa are culoarea neagra si simbolizeaza emotiile, sentimentele, dorintele, sexul si fertilizarea, intimitatea, alinarea si diverse cunostinte oculte despre lume.

Elementul Apa

In calendarul chinezesc, anii de Apa se termina cu 2 si 3.

Omul Apei este linistit, rece, are un caracter puternic si o intuitie bine dezvoltata. Sub infuenta acestui element, oamenii devin mai cumpatati, mai tacuti si mai calmi, iar aceste caracteristici sunt bune pentru afaceri si arta. Nativii guvernati de elementul Apa se inteleg bine cu cei din jur, dau dovada de tact si diplomatie. Majoritatea sunt talentati, dar pentru a-si dezvolta abilitatile au nevoie de sustinerea persoanelor apropiate.

Anii elementului Apa se caracterizeaza printr-o multime de evenimente misterioase si inexplicabile, sensul si consecintele carora devin clare abia dupa o perioada considerabila de timp.


In anii de Apa creste eficienta influentei oculte asupra omului, multe se pot realiza cu trucuri magice. Pentru a avea succes in anii de Apa, e nevoie de o intuitie bine dezvoltata, de o imaginatie bogata si de capacitatea de a anticipa evenimentele.

Trebuie mentionat faptul ca realizarile din anii de Apa deseori par fragile, false, oamenii sunt incercati de multe ispite. Promisiunile facute in acesti ani se pot revoca.

In anii de Apa, nu se recomanda implicarea in activitati publice, aceste perioade sunt favorabile pentru planificarea actiunilor care vor duce mai tarziu la realizarea obiectivelor.