Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2023Anul 2023
Anul 2022Anul 2022
Zodia Tigru Horoscop Tigru Zodiac Chinezesc Tigru

Temperament si Caracter Tigru

(Nascuti in: 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022, 2034…)

Tigrii au o viziune larga asupra lumii. Sunt rabdatori si liberali cat timp nu le este atinsa onoarea. Suporta rutina chiar daca o detesta. Tigrii sunt foarte generosi si iarta cu usurinta, pentru ca nu se uita la fleacuri. Tigrul poate fi dur cu el insusi, dar este exigent si cu cei din jur. Tigrii nu iubesc linguseala si stiu sa faca diferenta intre adevar si prefacatorie. Deseori, ei nu-si constientizeaza faptele, deoarece considera ca intotdeauna procedeaza corect si acest lucru ii face orbi.

Sfaturile acestor nativi pot fi luate in considerare doar daca ei nu sunt nervosi. Contradictii emotionale ii impiedica sa-si tina sub control agresivitatea. Deseori, acest lucru devine o problema pentru cei din jur.

La prima vedere, barbatii din zodia Tigru par foarte calmi, insa este doar o iluzie, pentru ca ei dispun de o vointa de fier si de un fatalism extraordinar. Ei pot lupta impotriva vandalismului si isi pot distruge inamicul.

Femeile din aceasta zodie sunt foarte active, pasionale, generoase si autoritare. Totusi, este mai bine sa te nasti barbat in anul Tigrului – barbatii pot cuceri mai usor lumea. Tigrul se naste cu nevoia de a se confrunta cu regulile existente. Femeia-Tigru este despteapta, isteata si sincera, dar gaseste greu metode corecte de a-si educa copiii. Nu este nici o gospodina perfecta deoarece nu prea iubeste sa stea mult prin casa. Nemultumirea ei constanta si independenta deseori duc la cerinte emotionale care ii afecteaza viata personala.

Tigrii sunt luptatori pentru libertate innascuti, care intotdeauna se opun autoritatilor si administratiei. Deseori, sunt implicati in miscari revolutionare, desi se intampla sa nu merite increderea celor din jur, pentru ca nu-si calculeaza fiecare pas, se avanta deodata “cu capul inainte” si isi indeamna aliatii sa-i urmeze. Totusi, persoanele rationale intotdeuna se vor intreba daca merita sa-i urmeze. Si este foarte bine, pentru ca risca sa ajunga cu ei in pragul catastrofei.

Un Tigru prins in cusca, fie se va salbatici, fie isi va pierde demnitatea. Acest animal are nevoie de libertate totala. Chiar si gratiile abstracte il fac agresiv, el isi pierde controlul si sare la bataie. Nu-l poti obliga sa faca ceva ce nu vrea sa faca. Nu este usor sa disciplinezi un Tigru care nu asculta de nimeni, el deseori actioneaza inainte sa se gandeasca. Curajul lui este nebunesc. Tigrul este atras de pericole si iubeste riscul. Poate fi foarte direct si insistent cand se contrazice cu cineva. Desi lumea crede ca acesti nativi sunt egoisti, ei pot fi foarte generosi daca e vorba de un lucru maret.

In acelasi timp, Tigrul este o persoana fermecatoare, are un caracter magnetic, iar firea lui autoritara atrage aliati. Lumea din jur, invlusiv dusmanii, il respecta intuitiv. Tigrul iubeste cand oamenii i se supun, nu va permite nimanui sa-l conduca si isi va apara pozitiile pana la capat. El crede cu ardoare ca este creat pentru fapte marete.

Daca va incepe sa se gandeasca cand sa actioneze si va asculta sfaturile bune, acest nativ se va bucura de mari succese. Dar, de regula, el nu are incredere in altii. Uneori, se opreste inainte sa ia o decizie importanta si se gandeste pana in momentul in care este deja prea tarziu.

De obicei, Tigrul prefera sa mearga mai mult pe jos decat cu masina. Cu siguranta nu ar rata nici oportunitatea de a calari, pentru ca iubeste natura foarte mult. In week-end, prefera sa mearga la vanatoare sau sa faca sport activ, decat sa admire monumente si ruine gotice.