Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2023Anul 2023
Anul 2022Anul 2022

“Umbra” semnului zodiacal

Multi trebuie sa fi auzit de existenta unor sarcini karmice puse in fata omului. De acest domeniu se ocupa astrologia karmica. Fiecaruia dintre noi ii sunt atribuite mai multe sarcini si acestea sunt foarte diferite. Chiar si fara sa apelezi la un specialist, poti verifica daca tu sau cunostintele tale indepliniti una dintre cele mai importante sarcini. Aceasta sarcina este pusa in fata tuturor, desi se manifesta diferit in cazul fiecaruia dintre noi. Si daca omul nu s-a descurcat cu ea, va intampina dificultati din ce in ce mai mari in indeplinirea tuturor celorlalte sarcini karmice.

Umbra semnului zodiacal

Este vorba de slefuirea Semnului solar.

Cu totii stim ca ne-am nascut intr-un semn zodiacal sau altul. Dar asta si este de fapt una dintre sarcinile noastre cele mai importante – sa ne aratam Soarele si nu sa intram in Umbra lui. Te intrebi ce este “Umbra”? Umbra este distorsionarea energiei propriului simbol solar. Si in cazul fiecarei zodii, acest lucru se intampla in mod diferit, dar cu semne concrete si tipice.

Cunosti cumva un Berbec total incapabil de o munca sedentara si perseverenta, cu un stil de viata instabil – sare de la un loc de munca la altul, de la o preocupare la alta si sufera in rastimp de accese de depresie sau despotism? Este o priveliste intalnita destul de des, asa-i? Asta e partea intunecata a Berbecului sau, cum se spune in astrologie – “o slefuire proasta a Semnului solar”.

Un Berbec slefuit inseamna capacitatea de a fi un pionier rezistent si rabdator, o sabie incinsa in progresul omenirii. Berbecul este carisma razboinicului.

Taurul are umbra lui. Cat de des ai vazut ca un Taur sa nu fie interesat de nimic altceva in afara de “lunca” pe care paste? Nedorinta de a face ceva pe langa lucrurile de importanta vitala, o lene totala si tendinta de a profita de orice posibilitate de a se relaxa – este umbra Taurului. Exista totusi si o alta varianta destul de dificila – Taurii amatori de senzatii tari si trairi intense. Menirea Taurului este sa fie puternic si sa traga dupa el lucruri imposibil de ridicat pentru altii, treburi de importanta istorica in unele cazuri.

Cealalta parte a Gemenilor este mult mai curioasa. Unii nativi fac din asta o profesie. Umbra Gemenilor consta in salturi de la un contact la altul, de la o conversatie la alta, de la informatii inca nedigerate la altele noi, calitatea se inlocuieste cu cantitatea. Sustinerea in permanenta a autoritatilor noi si lipsa unei pozitii constante – asta e umbra Gemenilor. Gemenii adevarati dau dovada de capacitatea de a analiza oamenii si informatiile, de a vedea diferenta intre fals si adevarat, muritor si nemuritor (iti mai aduci aminte de legenda lui Castor si Pollux?).

Multi cunosc umbra Racilor nu din auzite. Este o priveliste putin placuta. Conservatorismul extrem combinat cu isterie, izbucniri emotionale si neincredere in propriul viitor formeaza un amestec grav. Sarcina Racului este sa pastreze traditia si sa o transmita, sa devina un izvor de intelepciune si cunoastere a istoriei si a timpului, sa protejeze si sa sustina.

Umbra Leului este, de asemenea, bine cunoscuta. Cunosti putini Lei care, pentru a se simti unici, devin lingusitori si foarte servili cu oricine ii lauda, ii “intelege” si ii “iubeste”? Venerarea a ceva deosebit, special (a unei invataturi, a unei persoane sau idei), pretentiile de exclusivitate si respingerea tuturor celor care au o parere diferita – acestea, de asemenea, sunt caracteristicile partii opuse ale Leului. Menirea adevarata a Leului este sa fie un far neclintit de lumina si Soare pentru toate celelalte semne zodiacale. Leul trebuie sa fie o sursa, si nu un consumator, de dragoste si creatie.

Umbra Fecioarei se manifesta in doua feluri. Uneori, printr-o multime de superstitii si misticism, alteori – prin sceptisism exagerat si neincredere in nimic altceva decat in lucrurile general acceptate. Dar cel mai des – printr-un amestec al acestora, incantator pentru un simplu observator. Sarcina Fecioarei este de a clasifica, de a ordona lucrurile si de a tinde spre perfectiune.

Umbra puternic pronuntata a Balantei e in stare sa scoata din sarite pe oricine. O astfel de Balanta sare in permanenta dintr-o extrema in alta – ba iubeste, ba uraste, ba plange, ba rade, iar in consecinta iese ca se invarte mereu in acelasi cerc. Umbra Balantei o determina sa treaca de la incapacitatea de a actiona si de a lua decizii, atunci cand intr-adevar este necesar s-o faca, la taierea categorica a nodurilor gordiene, cand dimpotriva e nevoie de precizie si acuratete. Sarcina Balantei este sa ajunga la o stare de echilibru propriu pentru a avea dreptul sa arate altora renumita Cale de Mijloc, pentru a deveni un instrument al echilibrului.

Umbra Scorpionului a reusit sa intre in cultura noastra cu fenomene si domenii intregi. Un Scorpion care se inteapa pe el insusi, indurerat si in acelasi timp incantat de propriile suferinte – de gelozia lui, de neincrederea in sine si de durerea lui sufleteasca exagerata – iat-o, asta e Umbra Scorpionului. Un Scorpion adevarat este semnul cel mai rezistent al Zodiacului, capabil sa indure toate necazurile si sa renunte la toate lucrurile personale pentru indeplinirea Telului. Nu suporta mediocritatea si prostia.

Dorinta de a parea o persoana mai importanta si mai valoroasa decat este de fapt, credulitatea si nestatornicia, obiceiul de a crea impresii false, de a se da drept o persoana spirituala neavand nici un pic de competenta sau chiar studii – toate acestea sunt trasaturi caracteristice Umbrei Sagetatorului. Adevarata menire a Sagetatorului este sa exploreze in profunzime cultura, sa aduca la cunostinta si sa explice lumii lucrurile necunoscute, fara pretentii de unicitate personala.

Umbra Capricornului este, de asemenea, destul de renumita. Autoinvinuirile dureroase si comlexul de inferioritate ascuns, autocompatimirea combinata cu egoism fara margini si un suflet impietrit – astea sunt semnele unui posibil impas spiritual in viata unui nativ din zodia Capricorn. Un Capricorn adevarat trece usor peste obstacole si greutati, isi evalueaza realist capacitatile si nu sufera de mila pentru propria persoana in timp ce urca pe inaltimi ametitoare.

Complexul carmic al Varsatorului este un fenomen destul de rar intalnit, dar daca l-ai vazut – il vei recunoaste cu usurinta. Umbra Varsatorului se manifesta prin tendinta de a fi mereu in centrul atentiei, de a se simti o figura importanta si remarcabila, “buricul Pamantului”. Un astfel de Varsator nu suporta sa nu fie bagat in seama sau sa nu fie valorificat la nivelul dorit. Este gata sa se comporte destul de ciudat doar de dragul de a fi din nou observat si admirat. Menirea Varsatorului adevarat este sa fie o calauza a viitorului in prezent, cea mai importanta parte a colectivului – sufletul, insa nu centrul lui. Varsatorul reprezinta intruchiparea independentei fata de propriul Ego.

Umbra Pestilor, ca semn solar, se manifesta prin fatalism, lipsa de vointa si nedorinta depresiva de a lupta pentru propria viata. Exista si o alta varianta, la fel de complicata totusi – haos in viata, in viziune, in relatii. In simbolul zodiacal al Pestilor sunt doi pesti. Si menirea adevarata a unui nativ din aceasta zodie este sa devina acel Peste care inoata cu hotarare, poate impotriva curentului, spre Telul lui indepartat si de neinteles pentru altii, ideal si abstract, dar foarte important.

De ce crezi ca am facut tot timpul trimitere la alte persoane? Dar noi la randul nostru? M-ai inteles corect. Sa realizezi ca esti in Umbra inseamna sa ajungi la jumatatea drumului spre iesire pe partea insorita a vietii tale.


Editor: Alex Baleanu, 13.10.2012

Alte articole interesante:

 • Da oare ne potrivim?
  Da oare ne potrivim?

  Cat sunteti de compatibili in functie de pozitia din Zodiac.

 • Cat de tolerante sunt semnele zodiacale?
  Ce spune data nasterii despre tine?

  Temperamentul si caracterul in functie de data nasterii.

 • Ce sa faci in carantina?
  Zodiile si carantina

  Cum suporta semnele zodiacale carantina in pandemie?

 • Prietenia in Zodiac
  Prietenia in Zodiac

  O poveste amuzanta despre prietenia in Zodiac.

 • Cadouri Valentines Day
  Cadouri de Ziua Indragostitilor, in functie de zodie

  Alege cadoul perfect pentru Ziua Sfantului Valentin in functie de zodie.

 • Caracterul tau in functie de ziua saptamanii in care te-ai nascut
  Caracterul tau in functie de ziua saptamanii in care te-ai nascut

  Semnificatia zilei de nastere. Ce spune ziua in care te-ai nascut despre caracterul tau.