Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2023Anul 2023
Anul 2022Anul 2022

Venus in Capricorn

Venus in Capricorn se afla intr-o pozitie slaba, in stransoarea lui Saturn, care limiteaza perceptia emotionala si libertatea de exprimare pe plan creativ si in viata sociala a nativului, din cauza traditiilor familiale si nationale, a unui tata dur si exigent sau a inclinatiei innascute spre autolimitare si austeritate.

Raceala exterioara si comunicarea seaca a nativilor cu Venus in Capricorn sunt inselatoare. Pasiunile arzatoare din suflet sunt suprimate cu politetea si bunele maniere, carora acesti nativi le acorda o mare importanta. Emotivitatea scazuta este compensata cu rezerve uriase de energie sexuala. Totusi, acestea s-ar putea sa nu fie utilizate daca exista aspecte negative care intaresc si mai mult limitarile autoimpuse ale persoanelor nascute cu Venus in Capricorn sau inventate de persoanele apropiate, ceea ce afecteaza sanatatea fizica si psihica a nativilor.

De regula, celor nascuti cu Venus in Capricorn le este dificil sa atraga atentia sexului opus, intrucat in asemenea situatii sunt nevoiti sa-si depaseasca complexele si temerile. In relatia cu un astfel de nativ trebuie sa tii cont de particularitatile relatiei complexe dintre Venus si Saturn:

– nativii cu Venus in Capricorn sunt conservatori, prudenti si precauti in discutiile purtate cu persoane pe care nu le cunosc suficient de bine, evita sa raspunda la intrebari legate de viata lor personala, chiar daca nu au nimic de ascuns;

– comportamentul strict si timiditatea in cazul contactului fizic nu diminueaza senzualitatea lor naturala, in schimb ii ajuta sa traiasca mult timp fara sex, ceea ce face din ei soti fideli si ajuta in alegerea caii spirituale in calitate de calugar sau guru;

– o ambitie foarte mare, pentru a carei satisfactie se trece usor peste problemele cotidiene si se poate renunta la placerile lumesti;

– prietenia si dragostea sunt intotdeauna privite prin prisma ratiunii – nu comunica cu oameni cu statut social scazut, fara perspective sau obiective inalte;

– obiceiul de a alege parteneri mai in varsta cu statut social inalt duce la probleme psihologice in familie, care se tin in secret pentru a pastra demnitatea nativului;

– in majoritatea cazurilor, o relatie tensionanta cu un tata exigent si autoritar, care duce la formarea mai multor complexe;

– snobismul, gelozia, tirania si egoismul sunt trasaturile negative ale nativului cu Venus in Capricorn.

Pentru stabilirea corecta a prioritatilor, este important ca copiii cu Venus in Capricorn sa creasca intr-o atmosfera calda de dragoste si incredere. Acesti copii nu suporta sa stea fortat intr-un colectiv la gradinita sau de sarbatori, avand nevoie disperata de spatiu personal si de lucrurile familiare pe care nu trebuie sa le imparta cu altii.

Femeia cu Venus in Capricorn

Femeia serioasa, corecta si responsabila cu Venus in Capricorn arata mai matura decat colegele ei in tineretete datorita unui stil vestimentar mai conservator, dominat de culori inchise, si mintii dezvoltate, care o poarta spre un cerc de adulti. Dupa 30 de ani, ea dimpotriva intinereste si pastreaza aspectul tineresc pana la batranete.

Planeta iubirii tempereaza influenta Capricornului dur, dar in lipsa unor aspecte cu Neptun si Luna nu te poti astepta la o creativitate exploziva, cu exceptia talentului de a-si transforma locuinta intr-o casa confortabila, frumos decorata, a intelegerii perfecte a compozitiei si structurii necesare pentru sculptori, arhitecti, pictori si programatori.

Femeia nascuta cu Venus in Capricorn se pricepe foarte bine la instaurarea ordinii si conducerea oamenilor, desi in relatii personale este timida si pasiva, si prefera sa fie cucerita si sa iasa ca cedeaza in fata unui barbat insistent, decat sa recunoasca ca si el ii este simpatic. Se va potrivi cu un partener cu Marte in Taur, Berbec sau Sagetator.

Barbatul cu Venus in Capricorn

Barbatul cu Venus in Capricorn este un burlac convins, care evita trairile pasionale si emotionale. Da impresia unui lider puternic si atotstiutor, a carui aroganta si retinere nu semnifica decat importanta autocontrolului in orice situatie. Este capabil de sentimente sincere si profunde, si poate fi fidel pana la moarte.

In primii 20 de ani din viata, nativul cu Venus in Capricorn este optimist si emotiv, dar dezamagirile si tradarile il transforma intr-un snob si misantrop. Prefera femeile modeste, timide si retinute din punct de vedere emotional, alegand una care seamana cu el cu Venus in Capricorn, Pesti sau Rac, cu care se simte puternic si independent.

Daca te-ai nascut cu Venus in Capricorn

Persoanele nascute cu Venus in Capricorn isi exprima dragostea si afectiunea cu prudenta si cu toata seriozitatea. Nu le arati deschis. Iti pasa foarte mult de ceea ce cred oamenii despre tine. Tanjesti dupa dragoste si apreciere, insa seriozitatea ta excesiva indeparteaza oamenii din jur. Relatiile superficiale nu te intereseaza. Iti alegi cu atentie partenerul si doresti o dragoste adevarata, profunda si de durata. Optezi pentru o curtare de moda veche, respecti traditiile si pastrezi fidelitatea fata de persoana iubita si la bine, si la rau. Te atrag persoanele mai in varsta. Sunt mai serioase si mai mature din punct de vedere emotional, si iti pot oferi siguranta de care ai nevoie atat de mult.

Venus in semnul zodiacal al Capricornului in astrograma natala te inzestreaza cu o loialitate profunda. Poti sa compari dragostea cu considerente practice sau cu nevoia de protectie. Te poti casatori din interes sau pentru statut. Ti-e frica sa nu ranesti pe cineva, de aceea te tii departe de o dragoste negandita. Influenta negativa a lui Venus te poate transforma intr-o persoana egoista, geloasa, rece si calculata, ghidata de ambitii inalte si dorinta de putere si prestigiu.