Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2023Anul 2023
Anul 2022Anul 2022

Neptun in Scorpion

(Perioade aproximative: 1956-1970, 2121-2135)

In perioada de 14 ani in care Neptun se afla in zodia Scorpion, se nasc oameni cu o imaginatie bogata si sensibilitate psihica foarte puternica. Sunt atrasi de necunoscut, paranormal si mister.

Acesti nativi simt ceva infiorator si straniu, si acest lucru se reflecta clar in muzica, arta si moda, domenii caracteristice pentru aceasta generatie. Sunt fani ai cartilor si filmelor pline de mistere si groaza. De regula, au un puternic simt mistic, multi dintre ei manifesta interes pentru religiile orientale si meditatie.

Nativii cu Neptun in Scorpion au o individualitate puternica, isi controleaza bine emotiile, sunt inzestrati cu un simt subtil, care le asigura o viziune mai larga si inventivitate, sunt perseverenti, secretosi si misteriosi.

Adesea au stari depresive, manifesta confuzie, au tendinta sa se supraestimeze, sa se autoamageasca, sa se autodezamageasca, sunt irascibili si schimbatori; iubesc senzatia si luxul, sunt predispusi spre promiscuitate sexuala, simt instinctiv slabiciunile altora, dar le ignora pe ale lor.

In zodia Scorpionului, Neptun s-a aflat ultima data in anii 1956-1970. In aceasta perioada a fost construit Zidul Berlinului, a fost lansat primul satelit artificial din lume, a avut loc Razboiul din Vietnam, s-a purtat lupta pentru drepturile civile, s-a efectuat primul transplant de inima, a aparut vaccinul impotriva paraliziei infantile, au fost descoperite razele X si cuartul, a aparut miscarea hippie si cultura psihedelica.

Persoanele nascute cu Neptun in Scorpion au un spirit de explorator, sunt emotionale, atragatoare si au o capacitate uimitoare de regenerare. Fervoarea lor deseori duce la aparitia unor curente noi in arta, literatura, religie, ideologie, politica si alte domenii ale vietii.

In cazul dezvoltarii negative a caracterului, nativul cu Neptun in Scorpion este manat de pasiuni si impulsuri subcontiente. Este secretos, misterios, retras, arogant si irascibil. Poate intra in stari de depresie profunda, iar uneori devine dezamagit de toate si se refugiaza in consumul de alcool sau droguri. In majoritatea cazurilor, influenta negativa a lui Neptun in Scorpion duce la abuz de placeri, inclusiv sexuale, si consum de substante psihotrope. Astfel de nativi tind sa obtina placere maxima avand un nivel scazut de responsabilitate morala.

Acesti nativi adesea sunt aroganti si mult prea orgoliosi. Simt instinctiv slabiciunile celor din jur si trec cu vederea peste slabiciunile proprii. Au tendinta sa-si supraestimeze capacitatile si sa se autoamageasca, dar nici ei nu inteleg de ce se comporta asa. Simt inconstient nevoia de tensiune emotionala continua. Traiesc intr-o lume a iluziilor si, pentru a reveni la realitate, au nevoie de o implicare emotionala intensa in ceea ce se intampla.

In cazul dezvoltarii pozitive a caracterului, nativul cu Neptun in Scorpion este o persoana foarte subtila, profunda si sublima. Duce o viata plina de urcusuri si coborasuri. Deseori este foarte deschis la suprafata si inschis pana la aroganta in interior. Nativii care se bucura de influenta pozitiva a lui Neptun in Scorpion aproape intotdeauna sunt inventivi, intelepti, ambitiosi, secretosi, perseverenti si corecti. Considera ca orice nevoie naturala trebuie satisfacuta, pentru ca altfel devine imposibila reinnoirea spirituala. Un astfel de nativ oscileaza continuu intre stagnare si renastere, incearca sa distruga tot ce este vechi pentru a deschide calea proceselor de transformare si reinnoire. Este aproape intotdeauna un moralist si un lider spiritual, cu o multime de probleme emotionale si morale proprii. Considera ca viata trebuie reformata la nivel spiritual, rezolvand armonios problemele de natura erotica si eliberand oamenii de sub puterea drogurilor si a alcoolului.