Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2022Anul 2022

Neptun in Fecioara

(Perioade aproximative: 1929-1943, 2094-2108)

In perioada de 14 ani in care Neptun se afla in zodia Fecioara, se nasc oameni conservatori si cumpatati in aspiratiile lor spirituale. Nativii din aceasta generatie evita sa se gandeasca la paranormal, iar interesul pentru parapsihologie este pentru ei ceva ciudat si de neinteles. Au un dezvoltat simt al dreptatii si corectitudinii. In ceea ce tine de religie, acorda mai multa importanta eticii si moralitatii. Atmosfera de conservatorism si pedantism pe care o creeaza oamenii din aceasta generatie ii enerveaza pe cei inzestrati cu o imaginatie bogata.

In cazul nativilor cu Neptun in zodia Fecioara, creativitatea si imaginatia deseori nu se impaca cu circumstantele materiale. Pot aparea dificultati in gasirea unui loc de munca, precum si probleme cu subalternii sau conditiile de lucru.

Acesti nativi adesea aleg sa se ocupe de cresterea plantelor, pestilor si animalelor.

In zodia Fecioara, Neptun a fost ultima data in anii 1929-1943. In aceasta perioada a avut loc marea criza economica, a fost anulata legea prohibitiei, s-a inceput era atomica, a izbucnit al doilea razboi mondial, s-au desfasurat revoltele rasiale din America. Tot atunci au aparut calculatoarele, undele radio medii, aparatul de ras electric si radarul. O mare depresie a suprimat aspiratiile creative si abilitatea de a visa a persoanelor nascute in aceasta perioada.

Nativii cu Neptun in Fecioara deseori dezvolta concepte noi privind sanatatea si conditiile de munca. Fac parte din prima generatie, care a recunoscut psihiatria ca parte a vietii de zi cu zi. Acesti nativi deseori se confrunta cu un conflict intre ratiune si emotii. Inlocuiesc romantismul trairilor cu un romantism al actiunilor. Deseori nu inteleg momentele supreme din viata. Au tendinta sa idealizeze munca, punand-o mai presus de cautari spirituale. Deseori isi simt retinerea emotionala si tendinta ciudata de a se autolimita. In lipsa interesului pentru valori inalte, manifesta o incredere mare in stiinta. Cauta armonie in lucruri marunte, sunt dornici sa invete cat mai multe si considera ca munca este menirea lor principala. Le lipseste clar idealismul si simtul realitatii transcendentale. In ceea ce priveste sanatatea si conditiile de munca, acesti nativi intotdeauna au o parere aparte si sunt gata sa vorbeasca despre ele neincetat.

In semnul Fecioarei, Neptun se afla in exil, de aceea viata spirituala si religioasa este ascunsa adanc in subconstient, iar in viata de zi cu zi se aplica pragmatismul si ideologia Fecioarei, care este concreta si realista ca forma, si abstracta-idealista si cu totul rupta de realitate ca esenta.

In cazul dezvoltarii negative a caracterului, nativul cu Neptun in Fecioara este foarte atasat de latura materiala a vietii, este plin de indoieli si ezitari, este instabil si dezechilibrat. Acorda o mare importanta laturii exterioare, rituale a vietii, devine extrem de secretos si nesincer. Pericolul consta in subestimarea adevaratelor valori si neglijarea obiectivelor inalte. Un astfel de nativ incearca sa para mai stabil decat este de fapt.

In cazul dezvoltarii pozitive a caracterului, persoana nascuta cu Neptun in Fecioara incearca sa ridice viata de zi cu zi la un cu totul alt nivel si sa perfectioneze toate aspectele acesteia. Un astfel de nativ trateaza cu respect si admiratie toate lucrurile necunoscute si profunde, si totodata percepe aproape dureros realitatea imperfecta. Este predispus la stari de tensiune nervoasa din cauza dezacordului intre intuitie si ratiune.