Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2023Anul 2023
Anul 2022Anul 2022

Neptun in Capricorn

(Perioade aproximative: 1984-1998, 2149-2163)

In perioada de 14 ani in care Neptun se afla in zodia Capricorn, se nasc oameni conservatori, care tin la traditiile legate de religie si spiritualitate. Aceasta generatie, de regula, revine la bazele traditionale in religie si la stilurile traditionale in muzica si arta. Literatura si muzica clasica primesc o noua viata in perioada lui Neptun in Capricorn.

Alte generatii adesea ii critica pe acesti nativi pentru lipsa de cordialitate si compasiune. La cele mai inalte niveluri ale societatii, nativii cu Neptun in Capricorn dau dovada de viclenie, folosesc tehnici de manipulare si inselaciune tipice pentru guvern si afaceri de mare amploare.

Neptun s-a aflat in semnul Capricornului in anii 1820-1834 si, mai recent, in anii 1984-1998. In aceasta perioada a aparut Doctrina Monroe, au izbucnit rascoale de sclavi in America, s-au construit caile ferate. Tot atunci au aparut cimentul, chibriturile, plugul si grapa.

Nativii cu Neptun in Capricorn sunt puternic influentati de parinti, sunt harnici si respecta traditiile. Au un sentiment profund de responsabilitate si autodisciplina, si incearca sa-si foloseasca abilitatile creative in scopuri practice si concrete. Daca fortele lui Neptun sunt mai puternice decat cele ale lui Capricorn, visul spiritual si poetic devine o parte organica a vietii de zi cu zi.

Persoanele nascute cu Neptun in Capricorn fac, de obicei, multe descoperiri practice, contribuie la aparitia unor noi forme de guvernare si a unor noi concepte politice.

In cazul dezvoltarii negative a caracterului, nativul cu Neptun in Capricorn devine un om foarte egoist, perfid si viclean, capabil sa vada intuitiv punctele slabe ale celorlalti si sa le foloseasca pentru a-si atinge scopurile in cariera. Un astfel de nativ intotdeauna intampina multe dificultati in dragoste, este foarte ambitios, poate manifesta un patriotism fals de ochii lumii si este predispus la parazitism.

In cazul dezvoltarii pozitive a caracterului, se formeaza o gandire intuitiva si logica, care ajuta nativul sa gaseasca intuitiv iesirea corecta chiar si din cele mai dificile situatii. Un astfel de nativ stie sa-si aleaga o ocupatie pe placul sau si intotdeauna reuseste sa obtina rezultate excelente in domeniul in care activeaza. Are o putere interioara enorma si intotdeauna o foloseste rational, in beneficiul cauzei. Este capabil sa structureze, sa formeze si sa delimiteze ideile colective profunde, si foloseste aceasta abilitate cu succes pentru crearea formatiunilor de stat si a comunitatilor religioase. Perceptia spirituala se bazeaza pe intelegerea profunda a proceselor din lumea materiala. O abordare competenta este foarte importanta pentru acest nativ. Emotiile sunt controlate cu usurinta de ratiune, iar simtul realitatii este foarte exact si subtil. Nativii cu Neptun in Capricorn deseori privesc sceptic generatiile anterioare si tind sa dezvolte un sistem propriu de organizare a vietii.