Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2023Anul 2023
Anul 2022Anul 2022

Neptun in Balanta

(Perioade aproximative: 1943-1957, 2108-2122)

In perioada de 14 ani in care Neptun se afla in zodia Balanta, se nasc oameni care impartasesc o intelegere idealizata a fraternitatii universale si cooperarii mondiale. Aceste concepte, printre altele, stau la baza miscarii pentru pace si libertate. Nativii cu Neptun in Balanta manifesta un interes aparte pentru filosofia spirituala si traditiile culturale ale altor popoare. In ceea ce priveste religia, sunt, de regula, lipsiti de dogmatism.

Din cauza credulitatii si incacitatii de a lua decizii, persoanele nascute cu Neptun in Balanta pot fi inselate cu usurinta. Drept urmare, multe idealuri si scopuri concepute cu cele mai bune intentii, esueaza complet, inclusiv din cauza lipsei unei directii si a unui scop clar.

Ultima data Neptun s-a aflat in semnul Balantei in anii 1943-1957, iar inainte de asta in anii 1778-1792. In aceasta perioada s-a incheiat al doilea razboi mondial, a fost infiintata ONU, a fost lansat Planul Marshall, a fost fondat statul Israel, a fost creata prima bomba cu hidrogen si in fiecare casa a aparut televiziunea.

Nativii cu Neptun in Balanta se arata, de regula, interesati de noi concepte in relatii si viziuni noi asupra legii, dar totodata manifesta incertitudine cand vine vorba de responsabilitati si necesitati. Tind spre umanism, altruism, compasiune si pacifism. Dar toate acestea pot duce la lipsa de practicism, lene si o vointa slaba. Acceptarea principiului ca omul trebuie sa faca doar ceea ce-i place a dus la cresterea numarului de divorturi, la mai multe dispute, decat acorduri, ceea ce este tipic pentru Balanta sub influenta lui Neptun.

Acele structuri si categorii etice, care erau clare si evidente pentru generatia anterioara, nu putem spune ca sunt chiar refuzate de aceasta generatie, dar sunt partial neacceptate si partial percepute intr-un mod complet diferit. Daca planeta este rau aspectata, are loc o degradare spirituala, apar probleme mari in cultivarea simtului responsabilitatii fata de societate, se dezvolta o atitudine dureroasa fata de minciunile polititicienilor (necesare profesional), disciplina si violenta armatei si politiei.

In cazul dezvoltarii negative a caracterului, nativul devine infantil, plangacios, predispus la inselaciune si rupere a relatiilor, isi pierde cu usurinta echilibrul si isi supraestimeaza atractivitatea exterioara. Este frivol si instabil, aerian, neincrezator in sine, cedeaza usor in fata ispitelor.

In cazul dezvoltarii pozitive a caracterului, nativul cu Neptun in Balanta da dovada de o intuitie puternica, o inspiratie profunda si capacitatea de a simti starile sufletesti ale altora. Este plin de idealuri intalte, capabil de dragoste platonica, foarte subtil in manifestarea sentimentelor, visator si omenos. Criteriul de responsabilitate sociala al acestui nativ se bazeaza pe idei intuitive, si nu pe normele acceptate in societate. Sub influenta pozitiva a lui Neptun in Balanta, omul este capabil sa inteleaga intuitiv “legile nescrise” ale grupurilor si colectivelor, ceea ce-i permite sa se adapteze la oamenii din jurul sau si sa devina unul de-al lor.