Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2023Anul 2023
Anul 2022Anul 2022

Luna in Scorpion

In semnul Scorpionului, Luna este in cadere. Nu este una dintre pozitiile ei favorabile, pentru ca intensitatea si lupta interioara constanta a semnului zodiacal Scorpion vine in contradictie cu conceptiile lunare fundamentale despre lume si viata. Nativul cu Luna in Scorpion este deseori coplesit de emotii negative, neobservand ca el insusi este sursa lor, si coloreaza lumea din jur in nuante sumbre. Daca nativul cu Luna in Scorpion are suficienta puritate interioara, el poate deveni un luptator indarjit impotriva viciilor si a raului, dar are nevoie de o vointa de fier pentru a nu plonja el insusi in mizeria din jur.

Manifestandu-se in functii lunare, energia nemarginita a Scorpionului ii face pe acesti nativi nesatiosi din fire – uneori, se manifesta pasiunea pentru mancare, alteori – pentru sex, in alte situatii – pentru munca, bani, studii, droguri si alcool. Odata ce a pus ochii pe ceva, nativul cu Luna in Scorpion se opreste greu fara ajutorul constrangerilor externe. Este evident ca un astfel de stil de viata deseori dauneaza sanatatii. Si atunci, functiile specifice organismului feminin au cel mai mult de suferit.

Nativii cu Luna in Scorpion inteleg, la nivel intuitiv, toate lucrurile secrete, ascunse de ochii lumii, lasandu-le altora, la randul lor, impresia unor persoane misterioase si profunde, atragand ca un magnet persoanele de sex opus. Pentru o existenta armonioasa, ei trebuie sa invete sa scape de cea mai apasatoare si intunecata parte a energiei lor, iar asa ceva e greu de facut. Cea mai simpla solutie a Lunii in Scorpion pentru a-si reveni din stres este sexul, o viata sexuala implinita si sanatoasa este pur si simplu necesara acestor nativi. Dar exista si alte modalitati de restabilire a echilibrului pierdut.

Un exemplu este si urmatoarea intamplare: La inceputul studiilor sale astrologice, cand calculatoarele erau o raritate, un astrolog folosea calculatorul unui prieten care lucra in redactia unui ziar renumit. Din cand in cand, agajatii redactiei manifestau interes fata de astrologie si atunci astrologul le oferea o interpretare a astrogramei lor. Pozitia Lunii si metodele de scapare de stres faceau parte din cele mai importante aspecte in acele cazuri, pentru ca il ajutau pe astrolog sa spuna ceva important oamenilor despre firea si problemele lor fara sa-si bata capul prea mult.

Intr-o zi, i s-a adresat cea mai tanara angajata a redactiei, o fata care abia terminase scoala. In horoscopul ei natal, Luna se afla in Scorpion, dar astrologului ii era prea incomod sa-i vorbeasca despre sex. El si-a adus aminte de pasiunea Lunii in Scorpion pentru tot ce este mai concentrat si intens si i-a spus: “Cand vei fi mai mare, un paharel de coniac bun te va ajuta sa-ti revii dupa stres.”. La randul ei, fata a raspuns: “De ce cand voi fi mai mare? Eu nici acum nu neglijez aceasta metoda.”

Intuitia puternica a nativilor cu Luna in Scorpion ii ajuta sa gaseasca modalitati de a-si restabili echilibrul interior. Din aceasta cauza, multi dintre ei adora apa fierbinte, la limita suportabilitatii. Si aici vorbim de limita lor de suportabilitate – oamenii obisnuiti nu-si vor baga nici degetul in acea apa clocotita. Iar printre altele, apa fierbinte i se potriveste semnului Scorpion, domiciliului planetei Marte cu un trecut fierbinte si aburos, asadar ea reprezinta o metoda magica de armonizare a energiei interioare.

Nativii cu Luna in Scorpion sunt parinti dificili. Pe de o parte, isi pot rasfata foarte mult copiii, investind in ei toata energia si toate resursele lor. Dar pot ajunge si la cealalta extrema – la zgarcenie excesiva. Scorpionii sunt, in general, mari iubitori ai extremelor. Uneori, perioadele de generozitate nemarginita alterneaza cu cele de zgarcenie incredibila. Scopul final al Lunii in Scorpion este sa detina un control total asupra copilului, sa patrunda in fiecare coltisor al sufletului lui. Poate ca nu este un lucru rau, pentru ca relatia dintre copil si parinte devine in acest caz foarte apropiata si intensa. Dar deseori, in cele din urma, se creeaza o dependenta emotionala si copilul devine dependent in toate privintele, nu mai poate si nici nu mai vrea sa miste nici un deget fara puternicul sau parinte.

Copilul cu Luna in Scorpion poate sa-si vada mama ca pe un dictator puternic, dar poate sa-si asume si el rolul de dictator in relatia cu ea, sa-i controleze banii, fortele si timpul.