Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2023Anul 2023
Anul 2022Anul 2022

Luna in Rac

In semnul Racului, Luna se afla in domiciliu. Daca ai in fata ta un om curajos si hotarat, dar stii ca in horoscopul lui natal Luna se afla in semnul Racului, nu uita ca, de fapt, eroul tau este sensibil, suparacios, bland, receptiv la emotiile altora si, de cele mai multe ori, isi divinizeaza mama sau are o legatura emotionala foarte puternica cu ea. In acest semn zodical, toate atributele Lunii sunt puternice, de aici vine dorinta intensa de a avea o casa proprie, sau macar o camera personala. Acest lucru explica si atasamentul (uneori inexplicabil) fata de lucruri, care ii sunt dragi dintr-o oarecare cauza.

Exista putini oameni cu adevarat importanti pentru Luna in Rac. Din acestia fac parte, de obicei, mama si copiii. Iar restul oamenilor, printre care deseori se afla sotul sau sotia, sunt reprezentanti ai unei lumi exterioare mai mult sau mai putin ostile, la care trebuie sa fii “cu ochii in patru”. Desi nativii cu Luna in Rac acorda o mare importanta unei vieti familiale stabile, ei nu reusesc sa creeze aceasta stabilitate (Racul este totusi un semn cardinal, impulsiv si imprevizibil) si deseori chiar distrug armonia, comparandu-si partenerul de viata cu imaginea mamei – reala sau imaginara – asteptand ca sotia sau sotul sa le poarte o grija materna.

Asadar, persoanele cu Luna in Rac trebuie sa fie foarte atente in alegerea partenerului de viata pentru a avea o casnicie fericita (o familie puternica este baza pentru toate celelalte realizari ale Lunii in Rac). Daca vor apela la ajutorul astrologiei, trebuie sa caute o persoana cu calitati puternice ale Lunii – de exemplu, cu Luna in Taur sau in prima casa, de preferinta cu mai multe planete in semnul Racului sau al Taurului.

Luna in Rac isi muta cu usurinta problemele emotionale pe plan fizic, din aceasta cauza apar tulburari digestive, boli ale stomacului si ale glandelor mamare. De obicei, persoanele nascute cu Luna in Rac au mai multi copii (daca nu sunt afectate de aspecte tensionante de la Marte sau Saturn), dar traumele emotionale pot duce la disfunctii ale organelor de reproducere. Pentru a-si reveni dupa stres si pentru a-si recapata in general fortele, Luna in Rac trebuie sa se izoleze periodic, sa se ascunda de lumea exterioara in casa ei (aceasta devine o adevarata fortareata in astfel de momente). Doar cele mai apropiate persoane au permisiunea sa-i deranjeze pe nativii cu Luna in Rac in aceste perioade.

Persoanele nascute cu o astfel de pozitie a Lunii sunt, de regula, parinti minunati. Tatal cu Luna in Rac poate fi mai grijuliu decat mama, daca Luna ei se afla, de exemplu, intr-un semn de Foc. Dar exista si momente negative intr-o astfel de situatie. Luna in Rac poarta atat de multa grija copiilor, incat si atunci cand acestia cresc, ea continua sa-i ocroteasca si incearca sa-i retina in copilarie. Daca copilul nu are o fire independenta si descurcareata, o astfel de atitudine ii poate incetini semnificativ procesul de maturizare.