Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2023Anul 2023
Anul 2022Anul 2022

Luna in Capricorn

In semnul Capricornului, Luna este in exil. Acest semn sec si rece nu este un loc in care Luna sa se poata simti confortabil. De aici vine si atitudinea fata de viata a nativilor cu Luna in Capricorn – serioasa si prudenta. Acestia obisnuiesc sa ia diverse masuri de precautie si sa puna bariere intre propria persoana si lumea din jur. Barbatii isi pot lasa barba ca sa para mai in varsta decat cei de seama lor si sa se impuna astfel, iar femeile pot parea mult mai distante si inabordabile decat cere situatia. Nativul cu Luna in Capricorn seamana cu o persoana care a deschis usa casei sale ca sa vada cine-i acolo, dar e gata in orice moment s-o tranteasca in nas musafirului nedorit.

Astfel de oameni se simt cel mai bine in mediul in care ritmul vietii este stabilit odata pentru totdeauna si in care fiecare isi cunoaste locul si rolul. In astfel de conditii, nativii cu Luna in Capricorn sunt productivi si responsabili. Un mediu total nefavorabil ar fi unul in care nimeni nu-si poate formula cu exactitate scopul si fiecare face ce vrea. Intr-o astfel de situatie, cei nascuti cu Luna in Capricorn devin neindemanatici si ineficienti.

Pentru a-si reveni din stres si pentru a-si recapata fortele, este necesar sa se indeparteze uneori de oameni, sa simta distanta intre ei si lumea din jur. Nativii cu Luna in Capricorn pot sa-si schimbe brusc comportamentul si sa adopte o atitudine foarte critica doar pentru ca nu se simt increzatori. Isi doresc sa simta mai bine acea treapta a scarii sociale care este numai a lor si la care nimeni n-ar trebui sa indrazneasca sa tinda, de aceea considera ca trebuie sa le arate tuturor care le este locul.

Fiind iubitori de ordine si disciplina, nativii cu Luna in Capricorn sunt uneori foarte severi cu copiii si cu cele mai apropiate rude. Dupa parerea lor, cel mai important este sa-si invete copiii sa respecte persoanele mai in varsta, sa puna lucrurile la locul lor, sa fie punctuali. Pe de o parte, o astfel de educatie ofera o fundatie solida pentru viitorul copiilor, dar pe de alta parte – acestia rareori dezvolta o relatie apropiata cu parintii, care sa le permita sa se imprieteneasca cu ei, sa aiba incredere in ei si sa le destainuie secretele si problemele lor.

Luna in Capricorn isi inzestreaza nativii cu un organism ale carui procese vitale au un ritm mai lent, cu un nivel de energie scazut sub medie. Din aceasta cauza, ei sunt predispusi la fenomene stagnante si edeme. Atat Luna, cat si semnul Capricorn, au legatura intr-un fel sau altul cu pielea, de aceea nativii cu Luna in Capricorn se confrunta deseori cu diverse boli de piele. Este necesar sa aiba grija ca alimentatia lor sa cuprinda o cantitate suficienta de saruri minerale, si in primul rand, calciu, in caz contrar oasele lor pot deveni slabe si fragile.

Nativii cu Luna in Capricorn trebuie sa invete sa-si exteriorizeze sentimentele – macar atunci cand sunt cu cea mai apropiata persoana, pentru ca reprimarea constanta a emotiilor afecteaza in mod negativ starea generala de sanatate. Un lucru interesant este faptul ca nativii cu Luna in Capricorn suporta bine frigul. Si chiar mai mult de atat, dozele rezonabile de frig activeaza procesele lor fiziologice, avand astfel un efect curativ.