Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2023Anul 2023
Anul 2022Anul 2022

Luna in Berbec

Persoanele nascute cu Luna in Berbec sunt inzestrate cu energie, impulsivitate si ardoare. Desi pot parea calme si linistite, in interior sunt pline de aspiratii nestavilite si, spre uimirea celor din jur, iar uneori spre propria lor uimire, iau decizii importante, pleaca peste mari si tari sub influenta unei idei aparute subit. Luna in Berbec e pur si simplu nevoita sa consume cumva energia acestui semn fierbinte, inconfortabil pentru ea. Rareori se intalnesc persoane cu o astfel de pozitionare a Lunii care sa nu faca (sau sa nu fi facut in tinerete) vreun fel de sport (bineinteles, nu este vorba de sah). Iar in cazul sportivilor, Luna in Berbec este un aspect des intalnit. Nativii cu Luna in Berbec deseori percep viata ca pe o lupta sau competitie. Chiar si atunci cand lucrurile decurg linistit, Luna in Berbec gaseste pentru ce sa lupte si ce interese sa apere.

Datorita faptului ca Luna controleaza reactiile inconstiente, persoanele cu Luna in Berbec in astrograma natala reactioneaza foarte rapid, aproape automat, la orice eveniment. Insa mai tarziu, cand se implica abordarea constienta a Soarelui, s-ar putea sa regrete ce-au facut. Din pacate, rabdarea si prudenta nu se numara printre virtutile Lunii in Berbec. Daca conditiile de viata sau propriul stil al omului (determinate, de exemplu, de pozitionarea majoritatii planetelor in semne fixe) nu-i permit sa evadeze, din cand in cand, din rutina vietii de zi cu zi, protestul Lunii in Berbec se manifesta printr-o inrautatire a starii de sanatate. Afectiunile caracteristice Lunii in Berbec sunt: bolile inflamatorii digestive, care se agraveaza periodic si alergia. Relatia Lunii cu pielea se face uneori simtita si atunci pielea poate sa capete o nuanta nesanatoasa, rosiatica, apar cosuri si eruptii cutanate.

Printre alte probleme specifice Lunii in Berbec se enumara instabilitatea emotionala (optimismul nestavilit este inlocuit cu o depresie profunda), predispozitia spre dureri de cap, tulburarile de somn (mai ales cand nativii sunt prea obositi sau nelinistiti in interior), afectiuni ale ochilor.

S-a scris undeva ca japonezii s-au gandit sa puna in birouri cate o papusa de cauciuc, care sa-l reprezinte pe sef, astfel incat orice angajat care iese din birou dupa o discutie neplacuta, sa poata fara nici o retinere sa-i dea vreo doua sefului de cauciuc si sa-si continue apoi linistit munca. Aceasta metoda anti-stres este exact ceea ce ii trebuie Lunii in Berbec. Pentru a restabili echilibrul emotional, ea trebuie sa scape cumva de surplusul de energie: sa alerge, sa dea in cineva sau in ceva.

Nativii cu Luna in Berbec fac fata cu greu responsabilitatilor parintesti. Nu reusesc sa aiba grija de copii in mod constant si echilibrat, educatia se face prin “asalturi cavaleresti”, iar argumentul principal este una dupa cap. Persoana cu Luna in Berbec isi vede mama ca pe o persoana activa, energica si deseori lucrul principal pe care-l invata de la ea este sa nu stea cu mainile in san si sa stie sa-si atinga obiectivele.

Gospodaria este unul dintre refugii pe care si le permite Luna in Berbec, mai ales daca vorbim de o femeie. Astfel de oameni nu-si cruta fortele cand vine vorba de curatenie, renovari si gatit, dar si aici totul se bazeaza pe impulsuri. E bine daca renovarea s-a terminat inainte sa treaca impulsul, in caz contrar locuinta s-ar putea sa semene cu un santier pana la urmatorul “acces de harnicie”. De obicei, Luna in Berbec stie sa gateasca foarte bine (daca nu arde ceva in graba), dar gatitul zilnic i se pare plictisitor si obositor.