Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2023Anul 2023
Anul 2022Anul 2022

Cuspidele Zodiilor

Caracteristici generale pentru cei nascuti la granita dintre zodii

Cuspida este punctul sau gradul care marcheaza trecerea intr-un alt semn astrologic. Astfel, cuspida Berbecului este punctul de inceput al zodiei Berbec.

Cand o persoana spune ca s-a nascut pe cuspida, este vorba de ziua in care s-a nascut, care coincide cu exactitate sau aproximativ cu inceputul sau sfarsitul unui semn zodiacal. De exemplu, daca te-ai nascut in data de 23 iulie, te-ai nascut pe cuspida Leului – a semnului zodiacal care incepe pe data de 23 iulie.

Cuspidele Zodiilor

Ziua in care Soarele intra intr-un anumit semn zodiacal nu este aceeasi in fiecare an. De aceea, daca te-ai nascut in primele sau ultimele 5 zile dintr-o zodie, se considera ca esti nascut pe cuspida, la granita dintre doua zodii.

Persoanele nascute pe cuspida deseori se intreaba "Ce zodie sunt de fapt?", avand impresia ca stau la granita cu un picior intr-o tara si cu altul in tara vecina. Intr-o oarecare masura, asa este. Daca te-ai nascut pe cuspida, esti influentat de ambele zodii. Dar una dintre ele intotdeauna are o influenta mai mare asupra ta. Si aceasta este de regula zodia in care s-a aflat Soarele in ziua in care te-ai nascut.

Influenta zodiei care tocmai s-a terminat sau care urmeaza sa inceapa este inevitabila. Asadar, daca te-ai nascut pe cuspida, te vei regasi in descrierile de mai jos.