Zodiac ChinezescZodiac Chinezesc
AstrologieAstrologie
Compatibilitati in dragosteCompatibilitati
AstrogramaAstrograma
NumerologieNumerologie
Anul 2023Anul 2023
Anul 2022Anul 2022

Yin si Yang in astrologia compatibilitatii

Dupa cum se stie, Yin si Yang desemneaza aspectul feminin si cel masculin, Yin este pasiv, Yang – activ. Totul pare a fi simplu: intr-o relatie, barbatul este Yang, iar femeia – Yin.

Totusi, in realitate lucrurile nu stau asa. Deseori, intalnim femei active si barbati pasivi. Horoscopul personal natal explica de ce se intampla asta.

Yin si Yang in astrologia compatibilitatii

In astrologie, semnele zodiacale pot fi clasificate potrivit polaritatii Yin si Yang. Din semne zodiacale Yin fac parte semnele de apa si pamant, adica: Taurul, Racul, Fecioara, Scorpionul, Capricornul si Pestii. In astrologie, acestea sunt semnele feminine. Semnele zodiacale cu predominanta energetica Yang sunt cele de foc si aer: Berbecul, Gemenii, Leul, Balanta, Sagetatorul si Varsatorul. Dar daca te-ai nascut in zodia Berbec, nu poti fi sigur ca energia masculina predomina in cazul tau, trebuie sa stii pozitia tuturor planetelor la momentul nasterii!

Dupa aceea, ramane doar sa calculezi numarul de Yin si Yang. Daca zodia ta este Yin, adauga unu la Yin, daca e Yang, adauga unu la Yang. Dupa aceea, uita-te la Luna, daca este in Yin sau in Yang. Dupa ce vei aduna pozitia tuturor planetelor, vei avea cateva planete in semnele Yang si cateva in semnele Yin. Principiul care a obtinut mai multe puncte, predomina in caracterul tau! Se intampla ca numarul de Yin si Yang sa fie egal. In acest caz, uita-te atent la pozitia Soarelui si a Lunii, daca atat Soarele cat si Luna sunt in semne Yin sau Yang, atunci balanta se va inclina in favoarea unuia dintre principii. De exemplu, daca ai 5 planete in Yin si 5 planete in Yang, iar Soarele si Luna sunt in Yang, este evident ca in caracterul tau predomina Yang, principiul masculin.

Sa vedem de ce e important sa stim aceste lucruri. Daca in horoscopul tau predomina Yang, esti o persoana curajoasa, activa si plina de initiativa. Prin urmare, in relatiile personale incerci sa ocupi pozitia de lider, sa preiei controlul. Iar daca predomina Yin, esti o persoana in general pasiva, urmezi initiativa altora. Mai mult reactionezi la evenimente si situatii, rareori le creezi.

Sa analizam acum diverse combinatii. Sunt doar trei.

Yin si Yang. Aceasta este varianta optima pentru o relatie. Persoana, in horoscopul careia predomina Yang, ia initiativa, iar persoana in care predomina energia Yin – preia initiativa partenerului/partenerei. Relatia decurge armonios, avand un lider puternic. Este bine daca principiul Yang predomina in cazul barbatului, atunci el devine capul familiei. Daca Yang predomina in cazul femeii, ea va fi capul familiei, iar barbatul nu isi va indeplini rolul traditional. Se va forma o familie matriarhala. Dar, oricine ar avea rolul de Yin sa Yang, relatia oricum va fi armonioasa. Un astfel de cuplu va lua decizii usor si se va certa rar.

Yang si Yang. Intr-o astfel de relatie, partenerii vor lupta mereu pentru pozitia de lider. S-au unit doua firi puternice si temperamentale. De obicei, relatia este pasionala, dar exista multe certuri si conflicte. Mai devreme sau mai tarziu, cineva va castiga (daca unul dintre parteneri are un numar mai mare de Yang, de exemplu, daca tu ai 6 Yan, iar partenerul are 9, atunci principiul Yang va fi exprimat mai puternic in cazul partenerului), sau veti conduce pe rand. O astfel de relatie este o lupta continua, lucru care o face interesanta, dar impiedica apropierea dintre parteneri. Este indicat sa impartiti sferele de influenta, fiecare decizie concreta trebuie sa fie luata de persoana care este mai competenta in domeniu.

Yin si Yin. Doua principii pasive. Intr-o astfel de relatie, conflictele apar destul de rar, dar cuplul ia decizii greu. Partenerii intotdeauna incearca sa cedeze unul altuia si, in final, ajung sa aiba dubii, amandoi se tem sa ia initiativa. Din cauza aceasta, s-ar putea sa ratati numeroase oportunitati in viata, de aceea trebuie sa impartiti responsabilitatile – fiecare trebuie sa invete sa raspunda si sa ia decizii in domeniul pe care il cunoaste mai bine.


Editor: Alex Baleanu, 21.11.2011

Alte articole interesante:

 • Ce spune cifra destinului despre persoana iubita?
  Ce spune cifra destinului despre persoana iubita

  Afla mai multe despre partenerul tau de cuplu cu ajutorul numerologiei.

 • Zodiile si loviturile vietii
  Zodiile si loviturile vietii

  Cum face fata fiecare zodie unor perioade mai dificile.

 • Test numerologic: Ce te face fericit?
  Test numerologic: Ce te face fericit?

  Afla ce te face cu adevarat fericit.

 • Anul personal
  Numarul anului personal

  Arunca o privire in viitor! Afla in ce an personal esti si ce inseamna asta pentru tine.

 • Ce cadou sa cumpar?
  Cele mai frumoase cadouri pentru Ea, in functie de zodie

  Alege cadoul perfect in functie de zodie.

 • Cum va fi anul 2021?
  Privind in Viitor – cum va fi anul 2021?

  Ce ne asteapta in anul 2021? Va prezentam prognoza numerologica.